Zin in een toetje met chocola? Probeer dan deze chocolademousse met vers fruit.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
Bereiding
Doe de chocolade in een kom die tegen hitte kan.
Plaats de kom op een pan met water dat tegen de kook aan zit. De kom mag het water niet raken.
Roer de chocolade tot deze gesmolten is.
Zet de kom apart, roer de cacaopoeder erdoor en laat het iets afkoelen.
Doe gelatine en 60 ml water in een pannetje. Roer dit bij lage temperatuur tot de gelatine opgelost is en het vocht helder is. Neem de pan van het fornuis en laat de inhoud iets afkoelen.
Roer de ricotta erdoor.
Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf.
Roer de chocolade en de gelatine door de ricotta en schep het eiwit voorzichtig door het mengsel.
Verdeel de mousse over 4 schaaltjes. Dek ze af en zet ze 1 uur in de koelkast om stevig te worden.
Garneer de mousse met wat fruit.
Verse vijgen met geitenkaas zijn heerlijk als bij- of nagerecht. Ze passen ook perfect bij een kaasplankje.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
Bereiding
Hak de pistachenootjes grof.
Snijd de vijgen kruiselings in, zodat ze als een bloem open vallen.
Plaats de vijgen op bordjes en vul ze met de geitenkaas.
Druppel de honing erover.
Strooi de pistachekruimels erover.
bron: www.hartstichting.nl / Voedingscentrum
info@betaalbaresupplementen.nl
Postbus 230
3220 AE HELLEVOETSLUIS
Whatsapp: 06-519 64 230
Inschrijven nieuwsbrief