0
0

Gratis bezorgd in heel Nederland vanaf € 10,=                                                                                                           

Voor 12 uur besteld = vandaag verzonden


Matcha green tea poeder

Gratis bezorgd in heel Nederland

vanaf  € 25,= 

Voor 16 uur besteld = vandaag verzonden

Wat is Matcha?

Matcha is een zeer oude (oorsprong ~12e eeuw) Japanse theesoort die is vermalen tot poeder. Deze theesoort wordt gemaakt van de bladeren van Camellia sinensis, een theeplant die voornamelijk in Zuid-Amerika, Oost- en Zuidoost-Azië, zuidelijk Afrika en Turkije gedijt. Veel theeën worden van deze plant gemaakt, maar het is afhankelijk van de manier waarop de bladeren worden verwerkt na het plukken welke soort thee wordt gemaakt. Daarnaast wordt deze theesoort uitsluitend in Oost-Azië geproduceerd.


De productie van Matcha

Enkele weken voor de oogst van de bladeren worden deze afgedekt. Het gevolg is dat deze bladeren minder zonlicht opvangen, waardoor de planten langzamer groeien. Om deze trend tegen te gaan maken de planten extra veel bladgroen, ook wel chlorofyl genoemd, aan. Hierdoor worden de bladeren meer donkergroen, wat inhoudt dat de bladeren rijker worden aan aminozuren. Na dit proces worden alleen de zuiverste bladeren geplukt en gedroogd. Tijdens het drogen krullen de bladeren en worden producten zoals de steel verwijderd. Hierna worden de bladeren voorzichtig gemalen waarna een lichtgroen poeder overblijft. Dit product wordt matcha genoemd.


Gezondheidseffecten

Matcha overtreft de gezondheidseffecten van reguliere thee met gemak, omdat matcha het hele blad gebruikt in plaats van het extract van het blad. Hierdoor komen alle stoffen die in het blad zaten vrij in het hete water. Stoffen waar matcha rijk aan is zijn onder andere antioxidanten, aminozuren, vitaminen, mineralen, catechinen en het aminozuur L-theanine. Deze combinatie zou zorgen voor een ontspannender, opgewekter, fitter en gezonder gevoel.


Rijk aan antioxidanten

Matcha bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, zoals vitamine C (ca. 1,75 mg per gram), polyfenolen en chlorofyl. Antioxidanten zijn belangrijk in de neutralisering van vrije radicalen. Dit zijn zeer reactieve deeltjes die vormen in het lichaam wanneer een atoom of molecuul splitst onder invloed van uv-licht. De reactiviteit komt van een ongepaard elektron op het deeltje, en omdat dit deeltje zich in het lichaam bevindt kan het makkelijk hechten aan, bijvoorbeeld, DNA, waardoor DNA muteert en mogelijk kanker kan veroorzaken. Antioxidanten hechten zich aan de vrije radicalen, waardoor zij worden geneutraliseerd en geen bedreiging meer vormen voor de gezondheid, waardoor zij een anticarcinogene (kanker-werende) werking hebben.


Bron: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/181696-matcha-japans-superpoeder.html

Shop nu
Share by: